Bannersptf logo
Bygdetrav på Åby
Bygdetrav 16 juni på Åby

Anmälan till ordförande i Åbys ponnytravklubb Ronny Höög senast 10 juni via
mail eller 0702674222.

Propp 1 Kat A 1640 m: grundtid 3:20 fri handicap därefter.
Propp 2:Kat B 1640 m: grundtid 2:22 fri handicap därefter.
Propp 3:Kat B Monté 1640 m: grundtid 2.22 fri handicap därefter.

Hjärtligt välkomna är alla i landet att deltaga.
Om det blir mer än 15 hästar i loppen har Åbyekipage företräde.


30 May 2012 - 20:07 av rikard
Anmälan till Tingsryd 30 maj
Till Tingsryds heldag på Nationaldagen, onsdag 6 juni, är det startanmälan onsdag 30 maj senast 9.00. Observera att anmälan endast sker via anmälningsformulär. Den e-postadress som står i proppen är inte aktiv längre. För upplysningar kontakta Yvonne Storm på tel. 070-368 20 72.

29 May 2012 - 15:34 av rikard
Licenskontroll!
Licenskontroll
Ett av grundkraven för licens är "Medlem i SPTF-ansluten klubb"
Därför kommer de Tränare/Körsven/Ryttare, som vid kontroll med aktuell klubb, inte uppfyllt kraven för medlemskap i angiven klubb, att tillsvidare erhålla Start- och anmälningsförbud.
/Styrelsen


28 May 2012 - 11:59 av admin
Styrelsebeslut ang Russerien 2012.
Vid sitt styrelsemöte den 24 maj beslutade styrelsen följande:
Från kvartsfinaler och fram till och med final i russerien 2012 står SPTF för prispengar, täcken, pokaler samt rosetter. De klubbar som kommer att köra kvarts-, semi- och finallopp kommer med automatik efter genomfört lopp att erhålla det bidrag som de är berättigade till enligt beslut. Bidraget innehåller kostnader för prispengar minus startavgifter. Täcken, lagerkrans, hederspriser, rosetter samt plaketter ordnar SPTF..


28 May 2012 - 11:48 av admin
Lilla Elitloppet ren propaganda


Lilla Elitloppet 2012 blev ett mycket rafflande och jämnt lopp. Men när mållinjen skars såg det ändå ut som väntat med Tuffing och Camilla Ingerstad som överlägsen segrare.
Men det var mer dramatiskt än det såg ut. Jenny Malmqvist utmanade rejält med Fantom sista halvvarvet och loppet stod fortfarande och vägde när Fantom galopperade mitt på upploppet.
Loppet var rena propagandan för ponnytravet. Alla travade felfritt i början och varvet kvar låg alla åtta hästarna i en tät klunga med Katla i spets och Tuffing med Fantom i tredjespår utvändigt. På sista långsidan galopperade först Giganten och Thyra Tyrann och strax senare även Katla i ledningen. Tuffing tog då över och fick press av Fantom, När den sistnämnde galopperade kunde Camilla Ingerstad, till stort publikjubel, höja högerarmen i en segergest strax före mål. Segertiden blev 1.38,8 och de fem första i mål travade under 1.40.

Travrondens referat.

Resultatlista.


27 May 2012 - 10:56 av rikard
Ramonas andra Elitloppsseger


Ramona Mustangs drottningkrona sitter stadigt fast. det visade hon med eftertryck genom överlägsen seger i Mini Elitloppet 2012. I fjol var det Hannah Gustavsson som satt i segersulkyn men i år övertog storebror Jonathan Gustavsson tömmarna.

Emmeros Fantasia (Hanna Odder) var snabbast från start men när denna galopperade kort efter 100 meter låg vägen öppen för Ramona Mustang. Segertiden blev 2.11,8. Emmeros Fantasia följde bra hela vägen strax bakom vinnaren och landade på 2.13,1. Trea Danielle (Nathalie Oscarsson) som visade stor snabbhet mellan galopperna. Övriga prisplaceringar till Emmeros Imponera (Amanda Hoveklint) och Angel (Ebba E Handler).

Travrondens referat.

Resultatlista.


26 May 2012 - 10:50 av rikard
Extra kvallopp
Romme och Färjestad kör extra kvallopp närmaste tiden.

Romme torsdag 31 maj.
Anmälan senast måndag 28/5 kl.9.00. Tel.070-625 79 94 el. mail.

Färjestad onsdag 6 juni kl. 10.00.
Anmälan via anmälningsformulär senast fredag 1 juni.


25 May 2012 - 20:56 av rikard
Fler lopp och nya kuskar
Årets ponnytravsäsong börjar så smått sätta fart. Hittills i år har vi registrerat 75 nya kuskar som slipats till i årets licenskurser i travskolorna.

Som vanligt är det lite glest i startlistorna i början på säsongen men faktum är att de 280 lopp som körts i år är en ökning med hela 33 procent jämfört med motsvarande tid i fjol och med 13 procent från 2010. Antalet starter i år är 2208 mot 1605 förra året. Genomsnittet per lopp är strax över sju startande, en liten minskning från förra året som kanske inte är så konstig med tanke på den stora ökningen av antalet lopp. Dessutom är det sannolikt att snittet per lopp kommer att öka eftersom tävlandet är mindre intensivt under högsommaren i år.
Störst ökning är det bland kat. A med 55 procent fler lopp och 46 procent fler starter.

Mer siffror


25 May 2012 - 13:48 av rikard
Nytt lopp på Axevalla
Axevalla kör ett extra lopp i samband med travtävlingar torsdag 21 juni. Russ-serien som ställdes in 17 maj flyttas till denna dag.

Axevalla torsdag 21 juni
Nytt lopp
Startanmälan: senast torsdag 14 juni kl. 08.00-09.00
Hästar i utländsk träning senast kl.09.00 vardag före startanmälan.
Tel 0511-263 00. Upplysningar: Dennis Olsson 0735-28 29 34.
Startavgift 100 kr./lopp där ej annat anges. Betalas kontant på
tävlingsdagen.

Prop. 21. Russ-serien 2012
Kategori B 1.50-2.10, körda av C- eller D- licensinnehavare.
1640 m. Tillägg rekordhandicap grundtid 2.07,0.
Prispoäng: 1.000-500-350-250-150-(100).
Prispremier utdelas enligt prispoäng


23 May 2012 - 15:56 av rikard
Hur man gör för att synas inom travet
För två år sedan var det fokus på mental träning med Stig Wiklund. Ifjol föreläste Therese Albrechtson om entreprenörskap. I år tar föreläsningen under Elitloppshelgen nästa steg. Nu ska travets ungdomar få lära sig mer om hur man får chansen att synas inom branschen.

Läs mer.


16 May 2012 - 07:45 av rikard
Dubbel och trippelseger på Färjestad!

Foto: Jerker Klang

Ratatas Raimon dubbelsegrare vid VPTS vårtävlingar på Färjestad!

Vid VPTS vårtävlingar på Färjestads travbana i Karlstad den 12 maj tog den nu 7 årige hingsten från Västra Ämtervik en dubbelviktoria. Ratatas Raimon som ser spänstigare och några kilo lättare ut än i fjol har nu på sina 4 starter i år tagit 3 första pris och ett andra. Jerker Klang som tränar har lyckats sätta hingsten i en förträfflig författning, och han var väl understödd av Lina Klang när han rekordsänkt i dagens båda lopp till det nya rekordet 2.02.2
Övriga lopp kat B bjöd på flertalet fina prestationer där kan nämnas Rain II med Emma Ivarsson i sulkyn, som under fjolåret hade svårt att få till det, men som först nu under våren tycks ha fattat vad det här med trav går ut på. Rain II som i sin första start för året tog en andra plats på Färjestad den 22 april, följde nu upp detta med en seger. Även Rain II rekordsänkte i sitt lopp till nya rekordet 2.13.8


Foto: Jerker Klang
I kat A loppen dominerade familjen Lind-Lindberg med sina ponnyer. Wilma Lindberg segrade i inte mindre än 3 lopp, och presenterade i lopp 4 en mycket fin 3 åring. Karneol som kvalade på tiden 3.15,0, vann i sin debut på fina 3.00,3. I flera av kat A loppen kämpade syskonen Lindberg sida vid sida på upploppet där Nora tyvärr fick se sig passerad av sin syster. Familjen verkar ha sina ponnyer i en härlig författning för dagen.
Regionens travskolor var väl representerade i loppen och de flesta elever gjorde mycket bra ifrån sig med flera bra placeringar i resultatlistorna.
Dagens sista lopp var ett sk. Idealtidslopp där det gällde att komma så nära en uppsatt idealtid som möjligt. Denna typ av lopp har enligt min mening helt klart ett berättigande, då det stimulerar integrationen mellan travskolors elever och övriga inom ponnytravet att ha kul tillsammans under tävlingsmässiga former.
Tävlingarna genomfördes med som vanligt en lysande sol i Karlstad, men med en hel den vind. Som vanligt var den ordinarie funktionärskåren väl representerad vid tävlingarna som avslutades efter c:a 3 timmars tävlande. Grattis till alla vinnare och övriga deltagare samt välkomna tillbaka till VPTS tävlingar under året.

Vid pennan
Arne Florqvist


13 May 2012 - 10:11 av admin
Fyra klara för Elitloppen

Danielle, körd av Moa Thörngren, var överlägsen när Solvalla körde Mini Elitloppstest på lördagen.
Loppet blev mest en duell helt mellan Danielle och fjolårets Elitloppsvinnare Ramona Mustang som Jonathan Gustavsson styrde direkt till ledningen. Danielle placerades tidigt utvändigt och dessa två var långt före övriga fältet. Danielle tog ett par felsteg 700 kvar och tappade någon längd men sedan trampade Moa Thörngren gasen i botten och svepte förbi ledaren. Avståndet drygades ut ordentligt och Moa kunde kosta på sig en rejäl segergest strax före mål. Segertiden i det strilande regnet blev klart gångbara 2.08,3. Ramona Mustang galopperade 100 meter före mål och därmed blev det Angel och Ebba E Handler som knep den andra Elitloppsplatsen. Det blir ändå ett Elitlopp för Ramona Mustang eftersom hon redan före loppet bjudits in i egenskap av fjolårssegrare.


Kat B:s kamp om Elitloppsplatser blev ett sevärt lopp som slutade med en stenhård slutstrid där titelförsvararen Tuffing, som alltid med med Camilla Ingerstad i sulkyn, till slut plockade ner mycket tappre Lexius körd av Klara Gabrielsson. Lexius tränas av Nathalie Oscarsson som alltså redan har två Elitloppshästar eftersom hon även är tränare för Danielle. Tiden för vinnaren blev 1.40,8. Fantom hakade på klart positivt som trea före Ernst Ronaldo som spurtade starkt efter att ha tappat mycket mark på galopp under vägen.

Resultatlistor.

Några fler bilder från tävlingarna.12 May 2012 - 17:41 av rikard
Regler för mästerskapslopp!
Regler för anmälan till mästerskapsloppen regleras av mästerskapsbestämmelserna och propositionen. Här nedan finns ett exempel på hur det kan stå i propositionen.

Prop. 21. Guldstoet, kat B
Kategori B ston svenskfödda som har fullföljt minst 1 officiellt lopp
from 1 januari 2012, körda av C- eller D- licensinnehavare.
Företrädesregeln gäller ej.
Snabbast innevarande år (sulky) har företräde. Tid uppnådd i
kvallopp eller Idealtidslopp räknas ej. Regeln om helrad före halvrad
gäller ej i detta lopp.

Vid oklarheter kan Ni kontakta SPTF:s ponnysportchef.


4 May 2012 - 14:16 av Arne
Beslutet om karenstider dras tillbaka
Svensk Travsport drar med omedelbar verkan tillbaka beslutet om karenstid på 96 timmar för 32 produkter innan travhästar tillåts tävla.
Läs mer


2 May 2012 - 15:48 av rikard
News management powered by Xpression News

webbmaster@sptf.nu

 
Copyright 2019©SPTF Sponsrade av:
Made by ETM Hästsport HB