Bannersptf logo
Inför Unionskampen
Vinnaren av propp 10 på Färjestad 9 september är direktkvalificerad till unionskampen 2012, som avgörs lördag 22 september i samband med V75. Övriga fem svenska ekipage tas ut efter tävlingarna den 9 september.

29 Aug 2012 - 08:15 av rikard
Ändrad starttid i Visby
Visbys tävlingar lördag 15 september startar med den vanliga starttiden kl. 14.00. SM i körning samma dag är inställt och därför behöver inte tävlingarna tidigareläggas.

28 Aug 2012 - 13:44 av rikard
Russ-serien
Russ.seriens grundserie är nu klar. Den slutgiltiga poängställningen finns här.

Regler för Russ-serien:
Travbanorna har indelats i åtta regioner.
Grundserien kommer att köras under april till och med augusti.
I september kommer det att köras kvartsfinaler samt i oktober semifinaler. Även finalen kommer att köras i oktober.
Obs!. Alla lopp i slutomgången körs över 2140 meter. En propändring är gjord för kvartsfinalerna.

Utförligare regler.


28 Aug 2012 - 10:13 av rikard
Dubbelt Sverige i NM
Nordiskt Mästerskap avgjordes i helgen på Solvalla, som inte bjöd på så bra väder men med ett varmt och välkommet arrangemang av Stockholms Ponnytravsällskap var det ändå bara nöjda miner från alla deltagarna och medföljande från Danmark, Finland, Norge och Sverige. Text och bilder finns på SPTS hemsida.

27 Aug 2012 - 20:23 av rikard
Svenskt rekord x 2 på Bergsåker
Sundsvall Lilla Open Trot blev en uppgörelse helt mellan syskonen Tuffing och Thyra Tyrann. Och båda sänkte sitt eget svenskt rekord. Vinnaren Tuffing travade 1.37,5 från 120 meters tillägg. Thyra Tyrann startade 40 meter före men tvingades ge sig med en längd på 1.39,8 och blev därmed första sto under 1.40 i voltstart.
Sundsvall Mini Open Trot för kat A blev en överlägsen triumf för Angel, körd av Ebba E Handler, på 2.18,5.


25 Aug 2012 - 19:15 av rikard
Fler lopp i Hagmyren och Tingsryd
För att ge fler chansen att tävla nu när säsongen går mot sitt slut kommer Hagmyren (2 sep) och Tingsryd (1 sep) även att köra de båda reservloppen om tillräckligt antal anmäls.

Startanmälan till Hagmyren senast måndag 27 augusti kl. 9.00 via anmälningsformulär.

Startanmälan till Tingsryd senast söndag 26 augusti kl. 18.00 via anmälningsformulär.


23 Aug 2012 - 08:38 av rikard
Nordiskt Mästerskap
Nordiskt Mästerskap för ponnytravare körs på söndag för andra gången. Premiäråret 2010 blev det norsk seger genom Fantazi körd av Ida Vinterdal. Årets NM avgörs för både kategori A och B och har samlat fullt lag bland de minsta med tre ekipage från vardera Danmark, Finland, Norge och Sverige. I kat. B-loppet har Finland bara en deltagare vilket ger tio ponnytravare i startfältet.
Nordiskt Mästerskap körs för ponny som tävlar ungefär i motsvarigheten till V75:s silverdivision. Än så länge är toppen för ojämn i Norden för att det ska kunna vara öppet för de allra bästa. I gengäld är de båda loppen väldigt jämna och det är inte lätt att peka ut någon favorit på förhand.


Lopp 21 Auto
1140
1 Rosenbergs Roxette-Manberger Wera (S)
2 Asterix N.O.* (NO)-Brevik Muhle Tove (NO)
3 Vidunge Kalle*-Hansen Jonas (DK)
4 Zingo*-Olsen Kristian (DK)
5 Lurine Miranda* (NO)-Landheim Engen Julie (NO)
6 Tuffs-Olsson Linus N. (S)
7 Animatzoo Obama* (FI)-Myllymäki Riia (Fi)
8 Emmeros Alexander*-Spur Jensen Camilla (DK)
9 Flipper Aria* (FI)-Forss Markus (FI)
10 Weston Goliath* (FI)-Mäkinen Sara (FI)
11 Praodo*-Kaarevik Caroline (NO)
12 Blomma-Hansson Emmy (S)

Lopp 22 Auto
1640
1 Pegasus*-Skau Torunn (NO)
2 Lojstayulian*-Haugen Kristin (NO)
3 Monark* -Austevoll Trine (NO)
4 Ruffe-Björling Jesper (S)
5 Ilectra*-Lipponen Terhi (FI)
6 Razmus Raid-Hansson Emmy (S)
7 Lanso Ess-Lundberg Malin E (S)
8 Fe'rgus* -Hansen Maria (DK)
9 Cocos*-Engholm Iben (DK)
10 Tysse* -Kristensen Sara (DK)

Solvallas banprogram.
Läs mer om de gästande deltagarna.

Läs mer...
21 Aug 2012 - 09:03 av rikard
Ändrade anmälningsrutiner
Mantorp, Tomelilla och Visby gör några ändringar i sina anmälningsrutiner.

Mantorp 26 augusti
Ändrad anmälningsmottagare: Irma Hellman tel. 070-773 56 16.
Anmälan via anmälningsformulär.

Tomelilla 25 augusti
Anmälan även via anmälningsformulär.

Visby 25 augusti och kommande dagar.
Anmälan endast via anmälningsformulär.


16 Aug 2012 - 09:40 av rikard
Svenskt rekord av Thyra Tyrann
Nyinstiftade Lilla Jubileumspokalen på Solvalla blev ett rafflande lopp med landets bästa b-ponny till start. Det var full rusning från början där Tuffing var allra snabbast och tidigt satt i spets. Lillsyrran Thyra Tyrann följde närmast och efter ett halvvarv styrde Madelene Wetterholm ut sitt kapabla sto utvändigt ledaren. Tempot var högt och efter att ha varvat på 1.35 ryckte Tuffing till sig någon längd i slutkurvan. Thyra Tyrann gav sig dock aldrig och kom igen för att koppla greppet mitt på upploppet och sedan hålla undan för mycket starkt avslutande Ernst Ronaldo. Tiden för de båda första blev strålande 1.37,1 vilket betyder att Thyra Tyrann noterades för nytt svenskt rekord för ston.

15 Aug 2012 - 17:41 av rikard
Förlängd anmälningstid till Gävle
Förlängd anmälningstid till Gävle Lilla Pris lördag 18 augusti.
Anmäl senast söndag 12 augusti kl.18 via anmälningskalendern.
Kat B 1.48 o sämre.
1640 m autostart.


10 Aug 2012 - 12:53 av rikard
Svenska NM-laget klart
Efter uttagningslopp i Eskilstuna och Tingsryd är nu det svenska laget i Nordiskt Mästerskap klart. I Tingsryd styrde Linus N Olsson in Tuffs till seger i kat. A-loppet medan Lanso Ess och Malin Lundberg drog längsta strået i kat B.
I tisdagens uttagningslopp i Eskilstuna vann Wera Manberger med Rosenbergs Roxette innan Jesper Björling körde Ruffs till seger i kat B-loppet.


Därmed är de svenska representanterna:
Kat A:
Smedens Valliant (tränare Cajsa Buhlér, Bergsåker).
Tuffs (tränare Lisa Olsson, Axevalla).
Rosenbergs Roxette (tränare Wera Manberger, Solvalla).
Kat B:
Razmus Raid (tränare Emmy Hansson, Dannero).
Lanso Ess (tränare Malin E Lundberg, Jägersro).
Ruffe (tränare Jesper Björling, Mantorp).

Deltagarna från Norge, Danmark och Finland blir klara omkring den 15 augusti.


7 Aug 2012 - 18:49 av rikard
335 till start i helgen
Den kommande helgen är en av årets mest intensiva med dubbeltrav (fredag och söndag) i Boden, Romme och Östanåkra. Dessutom kör Eskilstuna en heldag och Mantorp ett lopp i samband med deras V5-tävlingar.

Totalt kommer 335 ponny till start i helgen och tillsammans gör de 628 starter. Romme har störst dragningskraft med 149 startande. För att få plats med så många som möjligt delades tre lopp på fredagen som därmed omfattar 14 lopp. På lördagen blir det Dubbelhelgskväll med mat och femkamp innan helgen i Dalarna avslutas med tolv lopp på söndagen.


6 Aug 2012 - 20:06 av rikard
Ponny Grand Cirkuit 2012.
Thyra Tyrann med Madelene Wetterholm från Eskilstuna i sulkyn, stod till slut som segrare i ponnyloppet i Åmål den 3 aug, då Åmålstravet körde sin populära högervarvsdag. När startbilen släppte fältet tog Ernst Ronaldo planenligt hand om ledningen följd av Pannans Linus som direkt fick Thyra Tyrann utanför sig in i första sväng. Galopp i starten satte käppar i hjulet för Min Ty som fick se sig frånåkt redan ut på första långsidan. Hemmahoppet Caramell Kungen hade heller inte med slutstriden att göra, trots en rekordsänkning. I ledningen drog Ernst Ronaldo hårt och ledde hela vägen fram till ingången på upploppet, trots hård uppvaktning av Thyra Tyrann som aldrig gav upp, utan jobbade på utvändig om ledande Ernst Ronaldo. På behörig avstånd som god 3:a följde Pannans Linus som galopperat i sin jakt på de två där framme i täten. In på upploppet fick så Ernst Ronaldo en ödesdiger galopp som gjorde att den jagande Thyra Tyrann kunde sätta klorna i Ernst Ronaldo och körande Josefina Aronsson och vinna klart. Thyra Tyrann noterades för banrekord för ponnyer på Åmålsovalen med tiden 1.42,7. Loppet ingår i Ponny Grand Cirkuit 2012.

4 Aug 2012 - 10:03 av admin
Mycket anmälningar i helgen
Många banor har startanmälningar i helgen.
Vill ni ha ett reservalternativ om ni inte får plats i loppet eller för eventuellt inställda lopp är det tillåtet att anmäla till flera banor som har anmälningar samma dag så länge de har sluttid för anmälningarna ganska nära varandra.
Så är fallet på söndag för Eskilstuna, Mantorp, Romme och Östanåkra. Det gäller bara att ni är tydliga med vilken bana ni i första hand vill vara med på. Tänk också på att det är möjligt att anmäla till flera lopp och ange ett eller flera som reservlopp om ordinarie lopp inte blir av eller om ni inte får plats i loppet.


4 Aug 2012 - 00:14 av rikard
Tre dubbeltrav nästa helg
Boden i norr, Östanåkra i söder och Romme någonstans i mitten lockar med dubbeltrav nästa helg. Tävlingar fredag och söndag och trevlig samvaro på lördagen är det uppskattade konceptet.

Observera att Rommes tid för anmälningar är tidigarelagda och att anmälningsnumret är ändrat.

Romme 10 och 12 augusti
Startanmälan: senast söndag 5 augusti kl. 15.00-16.00 Hästar i utländsk träning senast kl.09.00 vardag före startanmälan. Tel 0243-23 95 00. E-post anesojan@hotmail.com.
Vid frågor ring 070-625 79 94. Startavgift 100 kronor (om ej annat anges i proposition) betalas på plats.

Östanåkra har anmälningar som planerat till kl. 20 på söndag och det går även att anmäla via anmälningsformulär.

Boden tar emot anmälningar till sitt dubbeltrav fram till på måndag kl. 9.00.


2 Aug 2012 - 19:40 av rikard
Två redan klara för NM
Nordiskt Mästerskap, som körs på Solvalla söndag 26 augusti, börjar så smått ta form. Eftersom Solänget fick för få anmälda för att köra uttagningslopp går inbjudan till den av de anmälda som är snabbast i år. Av de tre som anmäldes är Smedens Valliant snabbast i kat A och Razmus Raid i kat B. Cajsa Buhlér och Emmy Hansson har tackat ja till inbjudan och är redan välkomnade till Stockholm. Övriga fyra tas ut i Tingsryd på söndag och i Eskilstuna på tisdag. Lycka till alla som deltar.

Vi väntar även på svar från Noge, Finland och Danmark om vilka deltagare de skickar. Omkring den 15 augusti ska lagen vara klara.


1 Aug 2012 - 16:43 av rikard
Ponny Grand Circuit 2012
Ramona Mustang utmanades ordentligt av Emmeros Fantasia i Mini Åbergs på Jägersro i tisdags. Men i Ponny Grand Circuit, där bl.a. Mini Åbergs ingår, är krutgumman ohotad. Hittills har hon vunnit alla tre deltävlingarna och blir naturligtvis svårslagen om slutsegern. Två lopp återstår, Tingsryd 1 september och SM på Romme 14 september.

I kat. B är tätstriden desto hårdare. Fantom håller ännu täten men Ernst Ronaldo, och tisdagens vinnare av Lilla Åbergs, Tuffing är hotande nära. Fyra lopp i kat B i serien är avverkade, fem återstår. Närmast The Right Way i Åmål på fredag där endast Ernst Ronaldo av topptrion deltar.

Poängställning och återstående lopp finns här.

Video Mini Åbergs


Video Lilla Åbergs1 Aug 2012 - 08:09 av rikard
News management powered by Xpression News

webbmaster@sptf.nu

 
Copyright 2019©SPTF Sponsrade av:
Made by ETM Hästsport HB