Bannersptf logo
Dagens prestation av Come Clarity!
Dagens prestation vid ponnytävlingarna på Åmålstravet i dag den 30 aug stod 3 åriga stoet Come Clarity efter Ernst Ronaldo , u Kålmans Pärla för. Come Clarity travade km på nya svenska rekordet 1.54,4 voltstart. Come Clarity övertog ledningen dryga km kvar och körande Hannah Gustafsson drog sedan i stenhårt tempo hela vägen för att gå i mål med en segermariginal på c:a 225 m till på 2:an Limmerick. Prestationen innebär att Come Calatity kommer att vara en av förhandsfavoriterna till kriteriet längre fram i sept. Bra gjort!!
För övrigt flöt tävlingarna bra och vi fick se flera bra prestationer inte minst i de lägre klasserna där Viktor Leaf kan nämnas som en av dom som förbättrade sitt rekord. Viktor Leaf:s nya rekord lyder på 2.10,8 kort distans, en förbättring på c:a 8 sek.


30 Aug 2014 - 18:11 av Arne
Justering av transportersättningen vid mästerskapslopp.
ST har gjort en liten justering i mästerskapsbestämmelserna när det gäller transportersättningen till mästerskapsloppen. Detta för att förenkla vid uträkningen av vad som deltagarna kan erhålla. i resebidrag. Du kan läsa mer om detta under fliken dokument.

27 Aug 2014 - 08:37 av admin
Rekord av Tip Top!
Vid helgens tävlingar på Vaggeryd noterade Tip Top ett prydligt nytt Svenskt rekord för 4-åriga hingstar och valacker. Tip Top:s nya rekord lyder på 1.49.2 med autostart och är den snabbaste tid en 4-åring har presterat någonsin. SPTF gratulerar kretsen kring Tip Top till ett prydligt nytt Svenskt rekord.


25 Aug 2014 - 20:44 av Webbmaster
Som väntat i 5-års mästerskapen!
Det blev som väntat förhandsfavoriterna som stod som segrare i 5-årsmästerskapen som avgjordes på Färjestad under söndagen. I kat A loppet tog Måntors Opal hand om ledningen när bilen släppte fältet vi 1640 m distansen för att sedan dra i ett hårt tempo, Efter ca 800 m hade så Mina II kommit i fatt efter en kort galopp. In på upploppet hade de båda skaffat sig en klar ledning vilket Mina II och Wera Manberger utnyttjade genom att gasa lite extra och koppla greppet för att vinna med 7 längder före Måntorps Opal och Hannah Gustavsson. Vinnartiden blev 2.19,0 och 2500 pp.
I kat B loppet tog favoriten Eragon hand om ledningen direkt från start. Eragon och Emma Smedeby drog sedan i ett för klassen hårt tempo ut på bortre långsidan. Första 500 m gick efter 1.56.0. Bra igenom hade även Ekslätts Twilight kommit från sitt bakspår och tog genast upp kampen med Eragon. Dessa båda rycket åt sig en liten ledning som de höll i mål, där Eragon sträckte lite extra på sig strax innan mållinjen och kunde därmed ta hem segern före en duktig Ekslätts Twilight. Trea, också med en bra prestation blev Ernst Rikardo. Ekslätts Twilight och Ernst Rikardo noterade nya fina rekord 1.54,0g resp 1.56,0. Där bakom satte även 4:an Tolängas Mirror nytt fint rekord på 1.56,4g. Segertiden för Eragon blev 1.53,8g och 5000 pp. Dallas, en annan av förhandsfavoriterna diskvalificerades för galopp och inkom som 4:a i mål. Vi gratulerar alla prisplacerade och tackar alla deltagare till väl genomförda lopp.
Arne Florqvist


25 Aug 2014 - 11:25 av Arne
Bra anmält !
Bra anmält i 5-års mästerskap på Färjestad söndagen den 24 aug. Som favoriter i kat A loppet får väl ses Mina II/ Wera Manberger och Månstorps Opal/Hannah Gustafsson. I kat B loppet finns Eragon/Emma Smedeby och Dallas /Alice Engström som de främsta. Dessa två var 1:a och 2:a i 5-årdbaggen som avverkades under helgen på Skrubbs i Visby. Vidare finns 3:an Ekslätts Twilight och 4:an Mixa Leaf med som starka konkurrenter till de båda första ekipagen. Loppen körs i samband med Färjestads familjedag på söndagen. Program under veckan.

18 Aug 2014 - 12:38 av admin
Info från möten!
Du kan nu läsa information från styrelsen och då bl.a från mötet med ST i det nyhetsbrev 6-7-8 som finns publicerat i spalten till höger.


15 Aug 2014 - 08:27 av admin
Styrelsemöte 140809
Vid styrelsemötet behandlades bl.a statistik från ST där utvecklingen av ponnytravet det första halvåret 2014 visade på en lätt försiktig uppgång av tävlingssiffrorna. Denna statistik kommer att presenteras utförligt vid ordförandekonferensen i höst. Vidare behandlades frågor från Er aktiva i positiv anda när styrelsen under gårdagen träffade ST och då kunde framföra Era synpunkter som kommit oss till handa. Rapport från detta möte kommer senare.


Här syns några av styrelsens ledamöter vid helgens möten.


9 Aug 2014 - 13:17 av admin
SPTF:s styrelse.......
....kommer att under fredagen den 8:e fm träffa ST för diskussioner och överläggningar. Vidare kommer styrelsen att bevittna NM kat A och B på Solvalla under lunchen. På em kommer styrelsen att träffa nordiska samarbetskommittén för information. Under kvällen och under lördagen kommer styrelsen att genomföra ett arbets och styrelsemöte med bl.a frågor ang arbetsplanen fram till 2017, kommande ordförandekonferens och repskapsmöte samt frågor gällande hur vi skall uppmärksamma att SPTF faktiskt fyller 40 år under 2014. Vidare kommer vi att diskutera vårt kommande deltagande i ST:s fullmäktige, bas organisationernas kommande möten mm. Tidpunkt för kommande konferenser mm kommer att publiceras på vår hemsida efter styrelsemötet.

Arne Florqvist
Ordförande


7 Aug 2014 - 13:12 av admin
News management powered by Xpression News

webbmaster@sptf.nu

 
Copyright 2019©SPTF Sponsrade av:
Made by ETM Hästsport HB