Bannersptf logo
Propositioner november
Propositionerna för november kommer att publiceras under veckan. Anledningen till att det dröjer är att vi vill komplettera med Umeå som kör två lopp den 25 november samt Gävle som planerar att köra enstaka lopp i samband med ett par travdagar. De fyra lopp som körs enligt den ursprungliga planen kan ses på www.travsport.se. Under rubriken propositioner finns propositioner november att ladda ner.

25 Sep 2012 - 13:17 av rikard
Gammal är äldst !
När startbilen släppte fältet i SM för kat A ponnyer på Romme tog genast Ramona Mustang och Hanna Gustavsson hand om ledningen. Tätt därefter följde Emmeros Fantasia och Hanna Odder samt Danielle med Nathalie Oscarsson i vagnen. Dessa tre ekipage drog i väg i ursinnigt tempo och avståndet till de övriga drygades ut långsamt men säkert. Vid varvningen ledde Ramona med många längder medan det kämpades om 2:a och 3:e plats mellan Emmeros Fantasia och Danille. Dessa två turades om att ha ledningen över den andra ända fram till ingången av upploppet där Danielle tog kommandot och knep 2:a platsen före Emmeros Fantasia som fick sin 3:e galopp och diskvalificerades. 3:e platsen gick därför till Angel och Ebba E Handler på behörigt avstånd till övriga. Ramona Mustang och Hanna Gustavsson prisades i vinnarcirkeln med täcke, lagerkrans, blommor och pokal. Ramona och Hanna visade än en gång att gammal är fortfarande äldst.

18 Sep 2012 - 11:49 av admin
5-års mästerskapen 2012 !
När Färjestad traditionsenligt stod som värd för 5-års mästerskapet kat A och B ponnier fick vi se två överlägsna segrare. När bilen släppte fältet i kat A ryckte Rosenbergs Roxette och Wera Mannberger genast till sig ledningen genom att vara klart snabbast ut. Denna ledning höll sedan Wera och Rosenbergs Roxette upp till varvning för att sedan dra ifrån ytterligare fram mot mållinjen. Wera och Rosenbergs Roxett tog en klar seger på nya rekorden 2.25,2. Desto jämnare var det om 2:a och 3:e platsen där 2:a platsen till slut togs av Charlie Och Ebba Handler följt av Vanilj Mo med Julia Jacbsson i sulkyn på 3:e.
I Kat B loppet fick vi se en blivande stjärna. Vikas Ronsan efter välstammade Ernst Ronaldo och Gosan tog enkelt hem segern före Gotlänska Cupido och på 3:e plats Slätthans Ritsy. Vikas Gosan som hade Josefina Aronsson i vagnen öppnade första 1000 efter finfina 1.48 för att stanna på nya rekordet 1,50,8. Detta var ren uppvisning. VPTS gratulerar båda vinnarna och övriga vinnare under dagen samt alla prisplacerade. VPTS gratulerar även alla andra deltagare under dagen till bra och trevliga prestationer.


9 Sep 2012 - 19:31 av Arne
6-årschampionat i Eskilstuna
Söndag 23 september kör EPS 6-årschampionat för både kat A och kat B. Snabbast har företräde. En lista över årets snabbaste sexåringar finns här. Obs. Vid överanmälan avgör rekordet oavsett när detta noterats.

Senarelagd startanmälan: senast måndag 17 september kl.10.00-11.00.
Prop 7 är ett montélopp
Prop. 15 och 16 är reservlopp


9 Sep 2012 - 17:56 av rikard
Ponny Grand Circuit 2012
Ramona Mustang har redan säkrat slutsegern i Ponny Grand Circuit 2012. Hittills har hon vunnit alla årets fyra deltävlingar och den femte och sista kan komma på hemmaplan när Romme arrangerar SM fredag 14 september.
Dagen efter körs Åby Lilla Pris som är sjunde deltävlingen av nio i kampen om Ponny Grand Circuit-segern i kat B. Ernst Ronaldo har startat i samtliga deltävlingar hittills och har nu tolv poängs försprång till en jagande trio bestående av Fantom, Tuffing och Thyra Tyrann.

Poängställningen i Ponny Grand Circuit.


7 Sep 2012 - 08:53 av rikard
Russ-seriens kvartsfinaler
Eftersom det förekommer något enstaka fall där ponny bytt tränare mellan uttagningslopp till Russ-serien och kvartsfinaler gäller:

För ponny som bytt tränare (och därmed region) mellan uttagningslopp i Russ-serien och före anmälan till kvartsfinal gäller:
Startanmälan kan göras antingen i den region ponny är inkvalad till eller till nye tränarens region. I det senare fallet gäller dock att ponnyn endast får vara med i mån av plats, alltså endast om färre än 15 hästar anmäls från regionen.


6 Sep 2012 - 11:23 av rikard
Ny tävlingsdag i Boden
Boden har en nyinsatt tävlingsdag lördag 27 oktober. Propositioner.

6 Sep 2012 - 08:53 av rikard
Svenskt rekord av överlägsen Zissel
Svenskt Ponnytravderby för kat. B såg öppet ut på förhand med många segerkandidater. Visbyponnyn Zissel och Josefin Luks gav svar på tal och stack till stor ledning direkt. Sedan kom helt enkelt ingen i närheten och ekipaget fixade den femte raka derbysegern till Gotland på strålande segertiden och nya svenska rekordet för fyraåringar 1.49,6.
Tvåan och trean från Kriteriet i fjol slutade närmast, dock i omvänd ordning. Nu blev Amazon och Jessica Oscarsson tvåa och Miniatyr med Nathalie Nordlander trea.
- Det här kändes skönt och det var lite lugnare än när vi vann Kriteriet förra året då det blev onödigt hårt, sa en lycklig Josefin Luks efter loppet.

Resultat Derbyt kat B.

Jägersros video från loppet.


2 Sep 2012 - 12:30 av rikard
L.A.Power derbyvinnare
Wilma Manberger och L.A.Power tog på söndagen hem Svenskt Travderby kat. A efter att tidigt ha övertagit ledningen. Skorpan C.C. med Ebba Handler var snabbast från början och tog spets men släppet till L.A.Power efter ett halvvarv. 700 meter styrdes Skorpan C.C. till attack igen och utmanade rejält hela vägen men kunde aldrig ta sig förbi. Tyvärr slutade det med galopp strax före mål vilket gjorde att Skorpan C.C, diskvailficerades. L.A.Power kunde därmed gå ohotad undan till slut. Amaya följde en bit bakom ledarparet hela vägen och tog andrapriset före positive hemmaponnyn Ekslätts Spirella.
L.A.Power var inte så pigg att stå still efter loppet så därför blev segerintervjun kort.
- Han är lite busig den här men snäll att köra i lopp, sa en glad Wilma Manberger som också berättade att siktet nu är inställt på femårsmästerskapet nästa år. L.A.Power och Wilma kopierade därmed storasyster Mathildas och storebror L.A. Geronimos stora prestation att vinna både Kriteriet och Derbyt.

Resultat Derbyt kat A.

Jägersros video från loppet.


2 Sep 2012 - 12:16 av rikard
Russ-seriens kvartsfinaler närmar sig
Redan på söndag är det anmälningar till den första kvartsfinalen i Russ-serien. Det är Kalmar som kör för region 7 och 8. Anmäl senast söndag 2/9 kl. 18.00. Observera att grunddistansen i samtliga kvartsfinaler är 2140 meter.

Även Solvalla och Bergsåker har anmälningar under söndagen och där finns några propändringar att observera.

[Bergsåker 9 september
Prop. 6 Montélopp Utgår.
Ny proposition. Prop. 12 Monté-SM-test
Kategori A, ridna av A-, B- eller C-licensinnehavare. 1640 m. Monté. Tillägg intervallhandicap grundtid 2.50,0, intervall 2,4 s/20 m.
Prispoäng: 500-etc.
Ingen insats och inga prispremier i detta lopp.

[Solvalla 9 september
Prispoäng: 800-400-275-200-150-(100) i prop 8,9,10,11,12,13 och 16.


1 Sep 2012 - 22:47 av rikard
News management powered by Xpression News

webbmaster@sptf.nu

 
Copyright 2019©SPTF Sponsrade av:
Made by ETM Hästsport HB