Bannersptf logo
Kontrollmätning av ponny genomförd!
Kontrollmätning har nu genomförts på svenskfödda men norskägda ponnyn Piggybank.
Mätningen genomfördes av SPTF:s mätkommitté utsedda mätmän Bengt Westergren och Arne Florqvist. Vid mätningen företräddes hästen av dess ägare och mätningen övervakades av representant från DNT(det norska travförbundet) Mätningen genomfördes enligt av SPTF fastställt mätreglemente som gäller för ponny som skall tävla inom ponnytravet i Sverige.
Vid mätningen konstaterades att Piggybank hade en mankhöjd på130,6 cm när tjockleken för skobeslaget var avräknat. Piggybank var skodd med mycket tunna skobeslag. Mätmännen och veterinären konstaterade att Piggybank var i klart mätbart skick och var vid tillfället i god kondition. Vidare konstaterades att Piggybanks mankhöjd med norska mätreglementets regler är 130 cm. Detta innebär att hon är berättigad att starta som B-ponny i Norge.
Piggybank är nu kontrollmätt och hon är konstaterad som C-ponny i Sverige och därmed har hon startförbud i svenska ponnytravtävlingar.

För mätmännen
Bengt Westergren
Arne Florqvist


16 Oct 2013 - 11:20 av admin
Ramona Mustang SM vinnare!
Vid SM tävlingarna på Åby i söndags som startade med ett autolopp för de minsta ponnyerna kat A, kunde Ramona Mustang med Terese Gustafsson i sulkyn ta täten. Starten som hade föregåtts av en omstart då bilen höll alldeles för hög fart vilket gjorde att fältet var för splittrat vid startlinjen. När så starten gick (trots en icke helt bra start) tog Ramona som sagt täten följd av Emmeros Fantasia och Emmeros Imponera. Dessa tre ekipage drog hårt i täten och Ramona varvade på en 14 tid. In på upploppen hade Ramona en klar ledning och sågs gå mot sitt andra raka SM. Därbakom hade så Amanda Hoveklint fått riktig fart på Emmeros Imponera som närmade sig Emmeros Fantasia med dunder och brak. Dock kunde Hanna A Odder knappt hålla undan till en andra plats och trea då Emmeros Imponera och Amanda Hoveklint. Emmeros Imponera fick det nya rekordet 2.12,7. Ett arrangemang av Åby travet och Åby ponnytravklubb som rosades av de deltagande ekipagen och SPTF:s representant.

15 Oct 2013 - 11:29 av admin
Svenskt rekord av Tip Top!
Vid tävling på Mantorp i lördags den 12 okt satte 3-årige valacken TIP TOP efter magnifike Gumino och undan Katrinebergs Betty, nytt svenskt rekord för 3-åriga hingstar och valacker med den fina tiden 1.59.3g över 1640m voltstart. Att det fanns fartresurser i denna ponny, normalt körd av Evelina Jonsson såg vi inte minst sista helgen i sept på Solvalla då Svenskt travkriterium avgjordes. Där fick dock Tip Top nöja sig med 2:a platsen då en galopp ställde till det i slutstriden med vinnaren Pros Meserati. Det finns ett antal bra 3-åringar och vi väntar med spänning på deras 4-års säsong. Vid rekordloppet satt Caroline Svensson i vagnen.

15 Oct 2013 - 10:50 av admin
Höstmöte !
Helgen 23-24 november kommer vi att ha representantskapsmöte och ungdomsting som brukligt är på hösten. Vi kommer i år att ha en annan uppläggning än tidigare år. Vi börjar vid lunch på lördagen den 23:e med separata möten för grupperna. På söndagen 24:e avslutar vi med gemensamt möte fram till lunch ungefär. På kvällen 23:e kommer vi att ha gemensamma aktiviteter och middag(taccobuffé)
Vi kommer att arbeta bl.a med uppslag till SPTF:s kommande arbete med en ny vision och målplan inför kommande år, samt få en inblick i vad som händer inom ST och banornas uppdrag i framtiden mm. Inbjudan kommer att skickas ut till klubbarna under vecka 41. Program kommer att skickas ut till klubbarnas
e-postmottagare efter vårt styrelsemöte den 24 okt.

mvh
/Arne Florqvist
Ordf.


10 Oct 2013 - 11:30 av admin
Vad händer inom ST?
Rykten är inte något man skall tro på utan rätt information från de som har den är rätta vägen att gå.
Representant från ST kommer därför under vårt ungdomsting och repskapsmötet i slutet av november att informera mer ingående om banornas uppdrag och den nya divisionsindelningen som kommer. Klubbarna kommer då att ges möjlighet att ställa frågor om detta.
SPTF finns nu med i alla sammanhang p.g.a att vi är en fullvärdig basförening och får vara med och få ”rätt” information och har möjlighet att ställa frågor och ge våra synpunkter utifrån ponnytrav perspektiv. SPTF är tillsammans med övriga basföreningar remissinstans åt ST. Vad beträffar den nya banstrukturen så informerades det om detta så sent som i måndags 30/9 vid förtroenderådet på Solvalla där basföreningarna är med. Vi fick också information vid domarkonferensen samma dag av ST:s styrelseordförande Hans Ljungkvist. Vad som sas beträffande banorna var att ingen bana skall läggas ner, men att deras uppdrag blir lite annorlunda än i dag. Hur det kommer att bli skrev bl.a Ulf Hörnberg om i Travronden under förra veckan. ST kommer vad jag förstått, att tillsammans med banorna och de aktiva, arbeta fram en verksamhetsplan för respektive bana för kommande år. Där har ponnytravet möjlighet att påverka och komma med synpunkter vad gäller den lokala verksamheten för respektive bana. Eventbanorna kommer att få uppdraget att säkerställa breddsporten (där finns ponnytravet) inom travet vilket medför några tilldelats ytterligare tävlingsdagar i motsatsen vad dom har i dag. Andra mister tävlingsdagar. Totalt skall det bli c:a 50 talet färre tävlingsdagar inom "stor"travet. Hur det påverkar ponnytravet är en förhandlingssak och återstår att se. Vad som också sas var att visionen 2017 skall vara vägledande i arbetet och att de prioriterade punkterna i den skall gälla, däribland ungdomsverksamheten. Ponnytravet tillsammans med ungdomssatsningen är en prioriterad verksamhet.
Jag kan garantera att vi inom SPTF som arbetar med ST och dessa frågor, bevakar och arbetar för att ponnytravet skall få den position inom Svensk Travsport som vi rätteligen har rätt till. Vi är på god väg, men måste ha hjälp av alla Er aktiva, och att allt som händer inte bör ses så negativt som det framförs i olika medier. Det skulle kännas mycket bättre om det någon gång framfördes något positivt som hänt inom ponnytravet. ST har det senaste året satsat åtskilligt med pengar i vår verksamhet bl.a. i övertagandet av tävlingsansvaret.
Vi är också fullt medvetna om att det finns saker som varit mindre bra under året och jag garanterar att vi arbetar för fullt med att lösa dessa tillsammans med det som jag beskrivit här ovan. Jag garanterar också att vi hela tiden har hela ponnytravet för våra ögon när vi arbetar och ser inte till någon lokal lösning. Detta måste klubbarna själva arbeta med gentemot sällskapen.
Svensk Travsport har tillsammans med ATG problem p.g.a. att intäkterna minskar för andra året i rad. Statens uttag av totoskatt tillsammans med minskat spel gör att en omstrukturering är nödvändig. Det har skrivits spaltkilometer om detta i olika branschtidskrifter och det arbetas för fullt av duktiga personer att lösa dessa problem. Jag har fullt förtroende för dessa människor och att de löser problemen på bästa sätt för travsporten och därmed ponnytravet. Som jag skrev tidigare så kommer det att informeras om detta ytterligare vid vårt möte i slutet av nov dit alla klubbar tillsammans med deras ungdomsrepresentanter är inbjudna.

Med vänlig hälsning
Arne Florqvist
Ordf.


6 Oct 2013 - 13:15 av admin
News management powered by Xpression News

webbmaster@sptf.nu

 
Copyright 2019©SPTF Sponsrade av:
Made by ETM Hästsport HB