Bannersptf logo
TACK!
Hejsan!
Först vill jag tacka Er som deltog under vår möteshelg för en mycket trevligt helg med många bra och underhållande pratstunder. Jag tycker att vi i styrelsen fick kvittens på genom flera inlägg, att vårt utvecklingsarbete med integrering och samverkan av ponnytravet och Svensk Travsport är rätt väg. Det var trevligt att se och träffa så många ”gamla” bekanta, men samtidigt lika trevligt att göra bekantskap med de nya ansiktena som fanns på plats. Det som dock gladde mig mest, var närvaron av de många fina ungdomarna från c:a 20 av 27 klubbar vid u-tinget. Det utsås två nya ungdomar av dessa som var intresserade att vara med i vårt framtida arbete.
och som kommer att kallas till några av styrelsens kommande möten. Camilla Ingerstad från Solvalla och Felicia Hayd från Kalmar(Hjärtligt välkomna).
Här har vi framtiden räddad.
Trots dessa positiva signaler kvarstår dock den kärva tillvaro vi alla befinner oss i, inte minst i omvärlden omkring oss. För att vi skall lyckas måste vi alla tillsammans medverka till att vi inom ponnytravet och Svensk Travsport drar åt samma håll och att vi arbetar globalt för att vidmakthålla och utveckla ponnytravet inom Svensk Travsport allt enligt horisont 2017.

Jag bifogar de bildspel som vi använde oss av vid våra möten. Hoppas att Ni hade lika trevligt som jag hade. Länk till bildspel

Ha dä gött och en trevlig kommande jul och nyår.
/Arne Florqvist
Ordf.


28 Nov 2012 - 09:36 av Arne
Hjärtligt välkomna!
Jag hälsar alla deltagare hjärtligt välkomna till kommande helgs olika möten inom SPTF. Jag hoppas på två givande och innehållsrika dagar med kreativa diskussioner.
Ta det försiktigt i Ert resande till Stockholm och än en gång hjärtligt välkomna.

Arne Florqvist
Ordf.


22 Nov 2012 - 07:50 av Arne
Slutställning Ponny Grand Circuit
Tuffing och Camilla Ingerstad var överlägsna i Lilla Hallandsmästaren i Halmstad på lördagen, och tog därmed ännu en storseger. Inom Ponny Grand Circuit har Tuffing vunnit fyra lopp men det räckte ändå inte till slutseger. Det saknades tre poäng upp till vinnande Ernst Ronaldo.
Slutställning Ponny Grand Circuit 2012.

10 Nov 2012 - 15:26 av rikard
Har du ett årsföl som ska tävlingsregistreras?
Från nästa år ändras reglerna för att tävlingsregistrera ponny. Fölregisteringen försvinner och enbart tävlingsregistrering gäller. Avgiften blir 375 kronor (inkl. moms) t.o.m. tvååringssäsongen, därefter 1000 kronor. Kostnaden debiteras ägaren i efterhand via avräkning.

Har du ett föl som är fött 2012 ska du inte göra någon inbetalning i år, utan vänta tills du fått hästpass från det registrerande förbundet.

För att tävlingsregistrera din häst ska du maila/faxa/skicka utdrag ur hästpass med namn, reg,nr, hästens födelsedatum, härstamning, uppfödare, ägare, signalement till Svensk Travsport. Om uppfödare eller ägare är pseudonym ska denna vara godkänd av Svensk Travsport. I annat fall ska namn och personnummer meddelas vid ansökan. I passet ska också chipmärkningsnummer vara angivet. Bifoga även eventuella blanketter om ägarskifte, träningslista, uppgift om vaccinationer samt mätintyg.


9 Nov 2012 - 13:05 av rikard
Ernst Ronaldo vinnare av Ponny Grand Circuit


Ponny Grand Circuit är en serie för de bästa ponnytravarna. Nio storlopp ingår för kategori B-ponny och den som samlade flest poäng 2012 var Ernst Ronaldo, som varit med i sju av loppen och där vunnit ett lopp och varit tvåa hela fem gånger. Segern togs i det största loppet för året, SM som kördes i Visby i juli. Ernst Ronaldo tränas av Therese Forsberg-Borg och har under året körts av Halmstadkusken Erika Persson i de flesta loppen, och av Kalmars Josefina Aronsson vid ett tillfälle.
Vid sidan om tävlandet är Ernst Ronaldo en framgångsrik avelshingst som tillhör de bästa i landet. I kvällens ponnylopp på Kalmartravet segrade lovande Marta II, en avkomma till Ernst Ronaldo och ytterligare tre avkommor deltog i loppet.
Ernst Ronaldo, som har Östanåkra i Moheda som hemmabana, hedrades på fredagen på Kalmartravet med täcke och priser från Svensk Travsport.


Foto: Camilla Nilsson-Borg


6 Nov 2012 - 07:47 av rikard
Årets Ponnytravklubb!
SPTF:s styrelse har beslutat att varje år på årsmötet lyfta fram och premiera en ponnytravklubb som årets ponnytravklubb. Enskilda medlemmar har rätt att föreslå klubb till SPTF:s styrelse.
SPTF:s styrelse utser tillsammans med en representant från ST därefter årets klubb. Detta beslut är utan apell.

Kriterierna för att bli årets ponnytravklubb är:
• Bedrivit tävlingsverksamhet
• Ägnat sig åt medlemsvård, aktiviteter förutom tävling och träning
• Nyrekrytering av medlemmar
• Samverkat med Travsällskapet
• Arbetat för integrering ponnytravskola/ponnytravklubb
• Bedrivit utåtriktad verksamhet
• Deltagit i under året genomförda förbundsaktiviteter.
• m.m

Senaste nomineringsdatum 15/1 året efter. (2013)
Nomineringen skall följas av en motivering varför just Din nominerade klubb skall få priset. Nomineringarna skall skickas till ordförande i SPTF.
Årets klubb erhåller förutom ära och berömmelse, diplom och ett stipendium att använda till föreningsaktiviteter för medlemarna.


4 Nov 2012 - 10:21 av Arne
News management powered by Xpression News

webbmaster@sptf.nu

 
Copyright 2019©SPTF Sponsrade av:
Made by ETM Hästsport HB