Bannersptf logo
Repskap och U-ting!
Till helgens möte har många klubbar anmält sina delegater. Till repskapet kommer c:a 35 st representanter från ett drygt 20 klubbar. Till u-ting kommer c:a 37 st ungdomar.
Under dagen kommer bl.a information från ST genom Rikard Sjöberg och Göran Åkerström.
Vi kommer att ta upp jubileumsåret 2015 och vad skall kunna hända då mm.
Välkomna alla Ni som skall resa till Arlandastad och Quality Airport Hotel och kör försiktigt till en positiv och trevlig samvaro i ponnytravets anda. Samling 09.30-10.00. Mötet börjar kl 10.00

/Arne Florqvist
Ordf.


25 Nov 2014 - 22:16 av Arne
Montélopp under hösten!
SM kat B i Gävle 23 okt
När startbilen släppte fältet i SM för kat B ponnyer på Gävle var det strid om ledningen, snabbast ut var Tyko Z men Tuffing tog ganska snabbt över denna ledning med Miniatyr hack i häl med Tyko Z på 3e plats. På bortre lång kom sedan X Krut ikapp fältet efter en startgalopp och svepte förbi övriga för att ta upp jakten på Tuffing och Miniatyr, avståndet till de övriga i fältet drygades ut. Vid varvningen ledde Tuffing med Miniatyr hack i häl och X Krut i tredje spår snett bakom dem. Dessa tre ekipage låg ensamma in i näst sista sväng där Tuffing hade ett grepp om ledningen med X Krut som 2a, dessa 2 ekipage drog sedan ifrån Miniatyr. Tuffing hade ledningen på bortre lång och sista sväng där det såg ut som om X Krut skulle kunna bjuda på motstånd men han hade nog slut på krafter efter den upphämtningen han gjorde efter sin galopp i starten. I sista sväng drog Tuffing ifrån och kom ensam in på upploppet och höll denna ledning ända in i mål. X Krut kom in som 2a och 3a blev Predor efter att ha gjort en starkt upphämtning på slutet där han krigade mot Miniatyr om 3e platsen. Tuffing och Camilla Ingerstad prisades i vinnarcirkeln med täcke, lagerkrans, blommor och pokal. Detta var Camilla Ingerstads 2a raka SM-seger i monté.


Östanåkra 21 sept
Tidigare under hösten den 21/9 avgjordes också Sydsvenska montécupens finaler för kat A och B på Östanåkra. Det var 6 ekipage i kat A och 7 ekipage i kat B som hade anmält sig. I kat A vann Emmeros Kometta med Maja A Odder och i kat B, X Krut med Lisa Lönner. Detta var X Kruts 3e raka titel som vinnare i Sydsvenska Montécupen.

/Peter Zetterqvist


6 Nov 2014 - 08:48 av Arne
News management powered by Xpression News

webbmaster@sptf.nu

 
Copyright 2019©SPTF Sponsrade av:
Made by ETM Hästsport HB