Under tisdagseftermiddagen avgjordes båda Lilla Åbergs och Mini Åbergs på Jägersro travoval. I båda loppen såg vi mycket fina ponnyer och hatten av för Marcus Olsson i Skånes Ponnytravklubb som gjort ett kanonjobb med startfältet i år och även gjort det spännande för oss utomstående med att bjuda in startfältet löpande.

Redan strax innan 16:00 var det dags för kat. A att äntra banan i ett för året mycket spännande lopp med ponnyer från Finland, Sverige, Danmark och Norge. Starten togs enkelt av Månstorps Quatro som därmed vann stor fördel i loppet. Egentligen så avgjordes loppet redan där då Quatro spårade från start till mål. Dock ville Nordanåkers Ferlin (Cassandra Herrman) och Pomona (Emil Havulehto) annat när de i sista sväng knappade in på Månstorps Quatro och chauffören Destiny Cromnow. Meter för meter tog de in på en till synes tröttnade Quatro. När de kom för nära så gav Destiny ny anfallsorder och kunde enkelt vinna till slut på fina 2.06,2. Nordanåkers Ferlin blev tyvärr diskad för galopp och Angel med Isabella Wiklund knep därför 3:e-platsen.

Månstorps Quatro med kusken Destiny Cromnow
Camilla Ingerstad till vänster (tränare och ägare). hästen Thyra Tyrann i mitten och kusken Ebba Handler

En stund senare var det dags för kat. B och Lilla Åbergs. Även här ett mycket fint startfält med grymma Thyra Tyrann som förhandsfavorit. Starten togs enkelt av Thyra och Ebba Handler och sedan var det spel mot ett mål. Segermarginalen i Thyras 101:a seger (!!!) blev många längder före en duktig Queen L (Lo Ekström) och bra spurtandes X Krut (Isak Johansson)

SPTF vill säga grattis till fina prestationer till alla i kretsen runt Månstorps Quatro och Thyra Tyrann!

Written by 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *